+31 6 1128 8378 info@simplypresent.online

Review – Clever Zebra Portable monitor

door | feb 11, 2021 | Geen categorie

“Of je er nu een console, een laptop of misschien wel een ChromeCast aan hangt; de mogelijkheden zijn eindeloos”

Wanneer je veel op pad bent voor klantbezoeken en presentaties, kies je meestal voor een lichte, dunne laptop. Ik ook. Mijn laptop is, wanneer deze is dichtgevouwen, nog geen centimeter dik en past moeiteloos in mijn rugtas. Het is een leuk, compact dingetje waar ik alles op kan doen. In principe dan he, want het blijft behelpen op een enkel scherm wanneer je in je thuiskantoor de luxe van werken op meerdere schermen hebt. Ook het geven van een demonstratie of cursus gaat nou eenmaal lastiger op één klein schermpje. Zeker wanneer er geen groot scherm of beamer beschikbaar is.

In januari, diep in de lockdown, kwam ik op LinkedIn een berichtje van Steven van Clever Zebra tegen. Clever Zebra had een eigen product op de markt gebracht; een draagbare monitor. Een dag later was ik zelf in het bezit van een heuze Clever Monitor.

Verpakking en inhoud

De Clever Monitor wordt geleverd in een stevige, luxe ogende kartonnen doos met een glossy afbeelding van de monitor. Hoewel de branding op de doos niet ontzettend aanwezig is, doet de verpakking qua luxe niet onder voor die van een moderne iPhone. 

In de verpakking vind je, vanzelfsprekend, de monitor. Het apparaatje is nog dunner dan mijn dichtgeklapte laptop. Het wordt geleverd met een magnetische hoes die ook dienst doet als standaard. Bij de monitor vind je een keur aan kabels; HDMI-Mini-HDMI en twee variaties op het thema USB-C. Een standaard USB voedingsadapter zorgt voor de nodige stroom.  

In gebruik

Ik besloot de monitor direct maar aan een leuke test te onderwerpen; de gamertest. Het beeld van de Nintendo Switch van mijn zoon werd prachtig helder weergegeven. Tot mijn grote verbazing kwam er zelfs geluid uit de monitor. En dat was van een hogere kwaliteit dan het geluid wat uit mijn desktop monitor komt. Het risico van de gamertest is dat je de monitor een paar uur kwijt bent. Het volgende deel van de test moest dan ook even op zich laten wachten. 

Bij mijn volgende bezoek aan een klant nam ik de monitor mee, en dat beviel prima!

 

Ingmar test de monitor

Observaties

  • Uiteraard is je rugtas iets zwaarder wanneer je een extra apparaat meeneemt. Het gebruikersgemak en het toegenomen werkplezier is mij daarentegen het gewicht van een goedgevulde lunchtrommel + een flesje drinken meer dan waard. De monitor is bijzonder compleet.
  • Het apparaatje heeft geen ingebouwde batterij, maar draait op de batterij van de laptop (wanneer deze vol genoeg is). En natuurlijk zou je ook kunnen overwegen een powerbank in te pakken wanneer je lang zonder stopcontact zit.
  • Het geluid wat uit de monitor komt is opvallend goed voor zo’n klein apparaatje, al hoef je natuurlijk geen diepe bas te verwachten.
  • De monitor staat in zijn eigen hoes, op bureauhoogte. Wanneer je echt uren en uren aan het werk bent, dan is het verstandig de monitor op een verhoging te zetten.
  • En toch, ik heb nu al meer plezier van dit apparaatje dan ik van te voren had ingeschat. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo heb ik al eens mijn twee zoons, en de gameconsole, uit de woonkamer gehaald en met schermpje en al op een slaapkamer gezet zodat ik een film kon kijken. Of je er nu een console, een laptop of misschien wel een chromecast aan hangt; de mogelijkheden zijn eindeloos.

 Eindoordeel 

Een flexibel extra scherm om handen hebben biedt voordelen op vele fronten. Ik ben ontzettend tevreden over mijn aankoop en ik kan de Clever monitor dan ook van harte aanbevelen. 

De Clever monitor kost €199,- en kan online worden besteld

 

Esther Veldstra

Esther Veldstra

Web- en tekstmalloot

Contact?

Eens een bakje doen? Toe aan een upgrade of een frisse tekst? Neem gerust contact op.