CAPS LOCK dag

Geschreven door Esther, op 22-10-19

Hieperdepiep hoera! 22 oktober is Caps lock Dag. Een internationale dag die helemaal in het teken staat van schrijven in hoofdletters. LEUK natuurlijk, dat nonverbale geschreeuw op social media. Maar waarom een speciale dag?

Caps lock dag ontstond in het jaar 2000 bij de programmeur Derek Arnold die de dag als grap initieerde om mensen bewust te maken van het overmatige caps lock gebruik. Schrijven in alleen maar hoofdletters werd (wordt nog steeds, eigenlijk) gezien als schreeuwen. Eigenlijk een millenniumvariant van #doeslief dus. Deze grap liep alleen een beetje uit de hand en werd met veel enthousiasme opgepakt. Sindsdien kun je op 22 oktober dus deze bijzondere dag vieren.

De caps lock toets was oorspronkelijk bedoeld als toegankelijkheidsoptie voor mensen die moeite hadden om met twee handen een toetsenbord te bedienen. Immers, dan is het ook lastig om tegelijkertijd de shift-toets en een letter in te drukken. Inmiddels is de caps lock een geliefde bron van ergernis. Niet in de laatste plaats wanneer je door caps lock weer eens je wachtwoord verkeerd ingevoerd hebt.

Dus, vier DEZE DAG MEE MET EEN BERICHT OF TWEE IN HOOFDLETTERS. Of pulk hem uit je toetsenbord. Wil je een berichtje in hoofdletters kwijt zonder je social media tijdlijn daar mee lastig te vallen? Laat het gerust achter op het contactformulier.

Geschreven door: Esther
Esther is professioneel webmalloot en eigenaar van Simply Present.

Contact

Verder praten over dit onderwerp? Of kijken wat Simply Present voor jouw bedrijf kan betekenen? App gerust!

Stuur een appje
Simply Present
Haskeruitgang 109
8447CK, Heerenveen

Geregistreerd bij de KVK onder nummer
74977342

Simply Present IconSimply Present

Haskeruitgang 109, Heerenveen

5,0 9 reviews

  • Avatar Gelske Koster ★★★★★ 2 jaar geleden
    Super fijn bedrijf!
    Persoonlijk contact was geweldig, we hebben uitstekende uitleg gekregen hoe we verder konden met het “vullen van onze webshop”. Gelukkig hadden we Esther altijd als hulplijn, en als er wijzigen doorgevoerd moesten worden
    … More waren deze binnen no time geregeld! Ook was ze nooit te beroerd om uitleg te geven! Kortom Simply Present is een echte aanrader!